Luisteren, meedenken, actie ondernemen, terugkoppelen

November 27, 2021
Zorg en Ondersteuning

Wanneer wij van BVNL Edam-Volendam de inwoners vragen om geschikte plekken voor hoogbouw betekent dit niet dat we vragen of jullie het project willen tekenen, bodemonderzoek willen doen, het gebouw willen bouwen en willen zorgen voor het onderhoud. Wij vragen wat jullie geschikte plekken vinden voor hoogbouw. Meer niet. Mensen worden namelijk toch een beetje angstig als het gaat over hoogbouw. Hebben al snel vragen als ‘komt het bij mij in de buurt en neemt het mijn zon weg?’ Vandaar dat wij jullie om jullie mening vragen. Een idee vanuit de burgers zelf – en gedragen door velen – is volgens ons namelijk altijd het beste idee.

Vervolgens begint voor ons het proces van luisteren, meedenken, actie ondernemen en uiteindelijk terugkoppelen wat er mogelijk is voor wij er beleid van maken. Gedurende het hele proces zullen wij de belanghebbenden van A tot Z op de hoogte houden. Zoals wij dat met alles zullen doen. We zeggen niet dat elk idee uitvoerbaar is of dat we het ‘wel effe gaan regelen’. Wat wij wel beloven, is dat wij voor jullie een stem zullen zijn in de gemeenteraad en met alles dat we zijn zullen proberen om de wensen van de meerderheid (mits reëel en haalbaar) te realiseren.

Het klinkt heel simpel en dat is het ook. Sterker nog, we zijn de afgelopen weken al begonnen en getuige de reacties die we krijgen – en de navolging van andere partijen – wordt het ontzettend gewaardeerd. Als we volgend jaar maart, hopelijk met een grote meerderheid, de gemeenteraad in worden gestemd kunnen wij nog veel meer voor jullie betekenen dan wij nu doen. Daarom hopen we ook op jullie steun. Nu, volgende week en uiteraard volgend jaar in het stemhokje.

Jan Koning (Lollie)

In plaats van schreeuwen vanaf de zijlijn vindt Jan het tijd om zelf het heft in handen te nemen en zich aan te sluiten bij BVNL Edam-Volendam. ,,Op deze manier hoop ik echt een verschil te kunnen maken voor de steeds meer groeiende groep mensen die ontevreden zijn.


Verwante artikelen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt! Je hebt je zojuist ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Oeps! Er is iets misgegaan.