Met gepaste trots…

November 27, 2021
Cultuur en Toerisme

Een van de standpunten van BVNL Edam-Volendam luidt: Het beschermen en behouden van de tradities en eigen cultuur. Dit houdt in: draaikermis terug naar de Oude Kom, behoud van Zwarte Piet, bescherming en subsidiëring club- en buurtwerk zoals bijvoorbeeld de PX, de Singel, de Kaasmarkt en het Dorpshuis in Warder.

Cultuur en tradities zijn van onschatbare waarde voor onze gemeente. Zonder ongekend goede redenen – die zeer breed gedragen worden door de inwoners – zou je nooit aan de bestaande cultuur of tradities mogen tornen. Dit wordt nu stapsgewijs steeds meer gedaan door mensen zonder enige affiniteit met onze gemeente. Dit wil BVNL Edam-Volendam tegengaan en/of terugdraaien waar nodig.

In Volendam kennen wij een ongekend rijke traditie als het gaat om muziek en muzikaal talent. Van de Skyriders tot Nick & Simon en van The Cats tot Blanko. Van BZN tot Jan Smit en van Lefst Side tot Tamara Tol en alle kermisartiesten. Muziek heeft door de jaren heen een ongelooflijk belangrijke rol gespeeld in het leven in Volendam en dat van de Volendammers. En dat doet het nog steeds, want de nieuwe generatie topartiesten heeft zich al aangediend. Of nieuw…

Frank Bond timmert met zijn King Forward Records alweer tien jaar aan de weg. Onder de vleugels van dit Volendammer platenlabel heeft uiteraard de band AlascA grote successen gevierd. Frank biedt echter veel meer muzikaal talent de kans om naam te maken in de harde muziekwereld. Daar zijn wij als BVNL Edam-Volendam uiteraard ontzettend trots op. Morgen, vrijdag 8 oktober, viert Frank met zijn King Forward Records haar tienjarig jubileum. Dit zal plaatsvinden in de PX en aanvangen om 19.30 uur. Frank zal zijn toekomstplannen uit de doeken doen en uiteraard zullen een aantal artiesten uit de stal van KFR live optreden.

Wij van BVNL Edam-Volendam zijn ontzettend trots op Frank en al die andere Volendammer artiesten. Wij zullen ze dan ook met alles wat binnen onze mogelijkheden ligt steunen om ervoor te zorgen dat ze onze prachtige muzikale traditie in ere kunnen houden.

Jan Koning (Lollie)

In plaats van schreeuwen vanaf de zijlijn vindt Jan het tijd om zelf het heft in handen te nemen en zich aan te sluiten bij BVNL Edam-Volendam. ,,Op deze manier hoop ik echt een verschil te kunnen maken voor de steeds meer groeiende groep mensen die ontevreden zijn.


Verwante artikelen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt! Je hebt je zojuist ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Oeps! Er is iets misgegaan.