Maar... Hoe dan?

November 27, 2021
Cultuur en Toerisme

Er is momenteel op landelijk niveau een zeer belangrijke discussie gaande. Deze gaat over het feit dat een gemeente wettelijk gezien geen voorrang hoeft te verlenen aan statushouders. Dit gebeurt echter in de praktijk wel. Om verschillende redenen. Een van die redenen is dat er vaak (financiële) druk wordt uitgeoefend vanuit Den Haag. Een zeer bedenkelijke situatie.

Laten we vooropstellen dat echte vluchtelingen niets kunnen doen aan de regels in ons land. We kunnen die mensen dan ook niets kwalijk nemen. Zij zijn onder vaak erbarmelijke omstandigheden huis en haard ontvlucht en hopen hier een nieuw bestaan op te kunnen bouwen.

Toch zijn wij van mening dat je de eigen burgers- net als ieder andere burger - nooit mag discrimineren. Want, stel je even voor. Je staat al zes jaar op de wachtlijst voor een betaalbare huurwoning. Deze gaat echter aan je neus voorbij omdat er een statushouder – die net een aantal maanden in ons land is – jouw plekje krijgt. Discriminatie? Wij van BVNL Edam-Volendam vinden van wel. Dus willen wij het mogelijk maken dat iedereen – ongeacht kleur, ras, komaf of gender - dezelfde behandeling krijgt. Geen achterkamertjes, voorkeursbehandelingen of vriendjespolitiek. Iedereen is gelijk in de ogen van BVNL Edam-Volendam.

Jan Koning (Lollie)

In plaats van schreeuwen vanaf de zijlijn vindt Jan het tijd om zelf het heft in handen te nemen en zich aan te sluiten bij BVNL Edam-Volendam. ,,Op deze manier hoop ik echt een verschil te kunnen maken voor de steeds meer groeiende groep mensen die ontevreden zijn.


Verwante artikelen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt! Je hebt je zojuist ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Oeps! Er is iets misgegaan.