Kleur bekennen

November 27, 2021
Cultuur en Toerisme

Sinds KOZP heeft laten weten dat ze naar Volendam komen om te demonstreren, is het nogal rumoerig op social media en andere kanalen. Er zijn verschillende groepen die hier fel tegen zijn en zij geven aan dat ze er alles aan zullen doen om deze demonstratie lam te leggen. Demonstreren is een grondrecht, maar onze burgemeester heeft de mogelijkheid om deze te verbieden wanneer er grote kans is op ernstige wanordelijkheden. Dat lijkt in dit geval zeker aan de orde. Wij roepen onze burgemeester dan ook op om deze demonstratie te verbieden. We betreuren dit verzoek in verband met het grondrecht op demonstratie, maar wij vinden dat het wel en wee van onze kinderen altijd voorop moet staan. Zeker na de afgelopen twintig maanden.

Vooropgesteld, de voorkeur van BVNL Edam-Volendam gaat naar zwart, simpelweg omdat de meerderheid van onze inwoners in een eerder stadium luid en duidelijk heeft laten weten dat ze het feest willen houden zoals het is. Het laatste wat wij echter willen, is dat de intocht van Sinterklaas helemaal niet door kan gaan of dat onze kinderen getraumatiseerd worden door een kleine groep (geef het beestje een naam). Daarom willen wij jullie vragen mee te denken voor een oplossing? Voor ons heeft Zwarte Piet helemaal niets met racisme te maken, maar gaat het vooral om de herkenbaarheid. Dus wat denken jullie van een écht donkerblauwe piet? Zo donkerblauw dat je niet ziet wie er achter het ‘masker’ schuilgaat? Op deze manier blijft de magie voor de kinderen behouden, kan niemand er meer over vallen en behouden wij een intocht plus feest dat in heel Nederland geen gelijke kent.

Dus bij dezen de vraag aan jullie, wat willen jullie. Blijft het zwart? Kunnen jullie leven met donkerblauw of moeten wij zwichten voor KOZP?

Jan Koning (Lollie)

In plaats van schreeuwen vanaf de zijlijn vindt Jan het tijd om zelf het heft in handen te nemen en zich aan te sluiten bij BVNL Edam-Volendam. ,,Op deze manier hoop ik echt een verschil te kunnen maken voor de steeds meer groeiende groep mensen die ontevreden zijn.


Verwante artikelen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt! Je hebt je zojuist ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Oeps! Er is iets misgegaan.