Wat is de juiste aanpak?

November 27, 2021
Energie, Afval en Milieu

Wanneer dringt het tot ze door? Blijkbaar niet als er wordt gewezen op de grote financiële schade die ze veroorzaken. Ook niet wanneer er stukken in de krant verschijnen over slechtzienden die de deur niet uitkunnen omdat hun hulphond niet naar buiten durft. De enorme milieuschade die veroorzaakt wordt door (zwaar illegaal) knalvuurwerk zal ze een zorg zijn. Dat oudere mensen angstig de gordijnen dichtdoen en de straat niet meer opdurven, lachen ze weg. Zou er nu - nu het Havenhof in brand is gevlogen - dan wel een lampje gaan branden?

Hoe je het ook wendt of keert, dat (knal)vuurwerk voor overlast zorgt, moge duidelijk zijn. Tegenwoordig is het ook niet meer een dag of een paar dagen, maar gewoon het hele jaar door. Een doorn in het oog van veel inwoners van onze gemeente. En door wie wordt het veroorzaakt? ‘Toch zeker niet door die van mij.’

Met het vingertje wijzen, heeft in deze kwestie ook helemaal geen zin. Belangrijker is dat er iets gedaan wordt aan de enorme vuurwerkoverlast en dito – schade binnen onze gemeente. Een vraagstuk waar wij als gemeenschap ons toch echt een keer samen over moeten buigen. Want hoe gaan we dit aanpakken? Wat is dé oplossing? De ME erop afsturen? De daders opsluiten en de sleutel weggooien? Een foeigesprek? Voorlichting op scholen?

Bij dezen willen wij van BVNL Edam-Volendam onze steun betuigen aan alle getroffen ondernemers en vragen om jullie hulp. Wat verwachten jullie van ons in de aanpak tegen vuurwerkoverlast? Laat het weten in de comments, stuur ons een persoonlijk bericht, bel ons of app ons. Alles mag, zodat wij ook op dit vlak jullie stem kunnen vertegenwoordigen. Er voor kunnen zorgen dat we bijdragen aan een breed gedragen oplossing voor dit probleem dat inmiddels al jaren speelt en teveel schade heeft opgeleverd. Want, wanneer en hoe dringt het tot ze door?

Jan Koning (Lollie)

In plaats van schreeuwen vanaf de zijlijn vindt Jan het tijd om zelf het heft in handen te nemen en zich aan te sluiten bij BVNL Edam-Volendam. ,,Op deze manier hoop ik echt een verschil te kunnen maken voor de steeds meer groeiende groep mensen die ontevreden zijn.


Verwante artikelen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt! Je hebt je zojuist ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Oeps! Er is iets misgegaan.