Verkeerde prioriteiten

November 27, 2021
Energie, Afval en Milieu

De hoofden van de heersende families komen weer samen. Het is hun taak om de belangen van het volk te behartigen, maar dat zijn ze allang uit het oog verloren. De patres familias van familie A. kan het niet meer aanzien. Ook binnen zijn familie is er een heuse machtsstrijd aan de gang en hij besluit een kamikazeactie te ondernemen. Niet alleen valt hij zijn eigen familieleden openbaar af ook de overige heersende families krijgen er van langs net als zijn rivalen. Zij zijn helemaal niet belangrijk. De heersende families zouden het alleenrecht moeten krijgen over het wel en wee van het volk. De macht moet echter hoe dan ook behouden worden, dus hoewel A. in het wilde weg om zich heen slaat, moet en zal hij het pluche behouden.

De ‘rivaliserende’ families liggen op de loer. Aasgieren zijn het die azen op het pluche dat binnenkort vrijkomt. Ze jagen allemaal op het familielid dat niet ongeschonden uit de strijd is gekomen na zijn kamikaze-actie op de heersende macht. Inmiddels is er totaal geen vertouwen meer tussen de families onderling en vechten ze elkaar openbaar de tent uit. De belangen van het volk zijn allang vergeten. Stemvee is het en niet meer dan dat.

De kans is groot dat er uiteindelijk niets meer wordt beslist. Daarom hopen wij maar een ding. Dat is dat de ‘families’ de komende maanden de persoonlijke vetes nog even opzij kunnen zetten. Om toch – in het belang van de gemeente Edam-Volendam – nog beleid te maken, alsmede de begroting te behandelen en goed te keuren. Er is anders namelijk maar een verliezer en dat zijn de burgers. Juist die horen altijd voorop te staan. Voor ons tenminste…

Jan Koning (Lollie)

In plaats van schreeuwen vanaf de zijlijn vindt Jan het tijd om zelf het heft in handen te nemen en zich aan te sluiten bij BVNL Edam-Volendam. ,,Op deze manier hoop ik echt een verschil te kunnen maken voor de steeds meer groeiende groep mensen die ontevreden zijn.


Verwante artikelen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt! Je hebt je zojuist ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Oeps! Er is iets misgegaan.