Zij geven kleur aan de straat

November 27, 2021
Bereikbaarheid en Mobiliteit

De beroemde oud-voetballer Pier Tol die al 37 jaar zijn sportwinkel aan de Julianaweg runt. Eerst nog met zijn collega-voetballer Keje Molenaar, maar inmiddels alweer jaren alleen. Tom Keizer van Blues die vrolijk zijn hand opsteekt als je langsloopt in het Havenhof. Of Dredd die het aandurfde om een aantal jaar terug voor zichzelf te gaan en nu een prachtige winkel bestiert aan het Dril. Jan Cas Sombroek – waar inmiddels zoonlief Cas de scepter zwaait – is al sinds 1963 een begrip op ons dorp. Daar waar je vroeger door de platenbak snuffelde op zoek naar dat geweldige album van The Cats of The Stones en waar je tegenwoordig terecht kunt voor… Ja, waar eigenlijk niet voor? Of wat te denken van de immer opgewekte Jan Koning van Fietsservice Koning. Waar je als klein jongetje of meisje al kwam om je band een beetje extra op te pompen en waar je altijd met een lach op je gezicht weer wegfietste.

De meiden van Topsy, de heren van Telecombinatie, Dick en Gonnie van de Warmtesteen en vele anderen. Het zijn de mensen die onze winkelstraten kleur geven. De ondernemers die dag in dag uit met heel hun hart en een lach op het gezicht iedereen helpen. Altijd in voor een praatje of een geintje en immer behulpzaam. De mensen ook die nooit te beroerd zijn om bij te springen als er een kinderbingo is in het buurthuis. Of als er een pupillenteam gesponsord moet worden.

Ondernemers die – als het aan BVNL Edam-Volendam ligt – nooit uit het straatbeeld zullen verdwijnen. Wij kunnen daarom ook alleen maar iedereen aanmoedigen om tijdens de komende feestdagen weer massaal cadeaus te kopen bij de lokale middenstand. En mochten jullie Sinterklaas of de Kerstman tegenkomen, zeg dit dan ook even tegen ze.

Jan Koning (Lollie)

In plaats van schreeuwen vanaf de zijlijn vindt Jan het tijd om zelf het heft in handen te nemen en zich aan te sluiten bij BVNL Edam-Volendam. ,,Op deze manier hoop ik echt een verschil te kunnen maken voor de steeds meer groeiende groep mensen die ontevreden zijn.


Verwante artikelen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt! Je hebt je zojuist ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Oeps! Er is iets misgegaan.