Tot op zekere hoogte

November 27, 2021
Woonvisie

Binnen Volendam is een schrijnend tekort aan woningen en daarvoor geschikte bouwgrond. Hierdoor zitten jongeren langer dan wenselijk bij ouders thuis, zijn er tal van senioren die ‘vastzitten’ in hun (te) grote woning terwijl ze graag kleiner zouden wonen en zijn soms zelfs stellen genoodzaakt bij elkaar te blijven omdat er simpelweg geen andere optie is. Met als gevolg dat ze beiden doodongelukkig zijn.

BVNL Edam-Volendam wil – in samenspraak met de inwoners – op zoek naar een oplossing. Een van deze oplossingen is hoogbouw en daar lijkt men bij de gemeente inmiddels ook van doordrongen gezien de plannen voor hoogbouw aan de Julianaweg. Voor ons is het echter wel van belang dat er wordt gebouwd op daarvoor geschikte locaties. Locaties waar omwonenden zo min mogelijk last hebben van hoogbouw en waar het een toegevoegde waarde is.

No photo description available.

Daarom zijn we heel benieuwd naar locaties die jullie geschikt achten voor hoogbouw. Het liefst een plek waar direct woningen gebouwd kunnen worden. Is dat het terrein van Tase? Of het gebied langs het Noordeinde waar vroeger het kantoor van Bart Smit en de opslag van slijterij Pink gevestigd waren (zie; foto’s)? Of de plek waar nu het stadion van FC Volendam gevestigd is? De plannen van de voetbalclub zijn immers veelbelovend. Zeker als daar ook de andere sportverenigingen bij betrokken worden. Dit zal zorgen voor een enorme toename van bouwgrond geschikt voor zowel hoog- als laagbouw. Misschien hebben jullie nog wel een aantal briljante ideeën.

We horen graag van jullie in de comments. Uiteraard mogen jullie ook bellen, appen of een PB sturen, als jullie dat prettiger vinden.

Jan Koning (Lollie)

In plaats van schreeuwen vanaf de zijlijn vindt Jan het tijd om zelf het heft in handen te nemen en zich aan te sluiten bij BVNL Edam-Volendam. ,,Op deze manier hoop ik echt een verschil te kunnen maken voor de steeds meer groeiende groep mensen die ontevreden zijn.


Verwante artikelen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt! Je hebt je zojuist ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Oeps! Er is iets misgegaan.